Waterpaviljoens

Hoe kies je de juiste steigerverlichting?

Geplaatst op

Heb je een steiger en woon je aan het water? Dan bof je! De zomers spenderen aan je eigen stukje water is een groot geluk. We gunnen je dat dan ook van harte. Toch moet je dan aan wat meer dingen denken dan mensen die geen steiger hebben en die niet aan het water wonen. Je moet bijvoorbeeld denken aan het onderhoud van je steiger, maar ook aan enkele zaken omtrent de veiligheid. Zo is steigerverlichting een essentieel onderdeel van je tuin, nu je een steiger hebt. Wij helpen je in deze blog met het uitkiezen van de juiste steigerverlichting. 

Energie-efficiëntie en steigerverlichting

Tegenwoordig is het belangrijk om te letten op je energieconsumptie. Niet alleen vanwege het milieu en het klimaat, maar ook vooral om jezelf en je portemonnee te redden. Daarom is het ook aan te raden om meteen eens te kijken naar de energie-efficiëntie van je steigerverlichting. Het kiezen van energiezuinige steigerverlichting kan namelijk helpen bij het besparen van kosten op lange termijn. LED-lampen zijn bijvoorbeeld energiezuiniger dan andere soorten verlichting, waardoor ze een goede keuze zijn voor langdurig gebruik.

Weersbestendigheid

Steigerverlichting bevindt zich altijd buiten. Dit betekent dat het onderhevig is aan barre en verscheidene omstandigheden. Daarom raden we je dan ook aan om te letten op de weersbestendigheid van de steigerverlichting. Je moet daarom verlichting kiezen die bestand is tegen weer en wind; sneeuw, regen, wind, zon en hagel komen allemaal van tijd tot tijd voor. Dit kun je meestal vinden bij de specificaties en de omschrijving van de verlichting. 

Prijs-kwaliteit

De prijs en de kwaliteit van je steigerverlichting hangen sterk met elkaar samen. Dit betekent dat je op één van de beide moet inleveren, of een gemiddelde verlichting zult moeten aanschaffen. We raden je aan om wel in je achterhoofd te houden dat minder goede verlichting ook minder langer zal meegaan. Als het minder lang meegaat, betekent dit ook dat je het sneller moet vervangen. Het vervangen van steigerverlichting kost je natuurlijk ook weer geld en bovendien een hoop moeite. De oude verlichting demonteren en de nieuwe monteren; dit zijn klusjes die je eigenlijk liever niet verricht. 

Over ons

We nemen je graag mee op een reis langs verschillende paviljoens, waaronder natuurlijk die aan het water. En als we dan toch bezig zijn, dan is het leuk om allerlei aanverwante onderwerpen bij de hoorns te vatten. Lees snel verder in onze publicaties.

Contactgegevens

Via info @ waterpaviljoens.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden