algemene informatie

Vissen in Friesland

Vissen bij waterpaviljoen Eden

Als je een provincie als één van de beste 'visprovincies' zou moeten benoemen, is het wel Friesland. Je vindt in deze waterrijke provincie namelijk prachtige visstekken die alle gelegenheid bieden voor een fantastische visvakantie. Friesland beschikt over ruim 16.000 hectare aan viswater en is daarmee een waar paradijs voor de sportvisser. Het maakt niet echt uit met welke techniek je gaat vissen, je kunt hier met resultaat je sport beleven. De witvis als brasem, kolblei en voorn zijn hier volop aanwezig. Aan de vaste hengel, matchhengel en de winckle picker zullen deze vissoorten het meest gevangen gaan worden.

In de vele meren en kanalen kun je naar hartenlust opzoek naar een mooie stek. De natuur in het algemeen en het onderhoud van de wateren speelt een belangrijke rol in de provincie Friesland. Vissen is dan ook alleen toegestaan in bijna alle vrij bevaarbare waterwegen, uiteraard wel met de benodigde vergunning. Als we de cijfers mogen geloven, wordt er in Friesland jaarlijks door meer dan 100.000 sportieve vissers de hengel uitgeworpen. Dat zijn niet alleen vissers uit Nederland want vanuit de hele wereld komt men naar Friesland om te vissen.

Op de meeste Friese meren kan bij mooi weer druk zijn maar er zijn nog volop rustige visstekken te vinden. Uiteraard vind je in de vroege ochtend- en avonduren de meeste rust en kun je volop genieten. Friesland is de beste bestemming voor je visvakantie en zelfs de fanatieke sportvisser zal zich hier geen moment vervelen.

adressen voor de vispas en aas
Vispas

Om te kunnen vissen vanaf de steiger aan de vakantiewoning heeft u geen vispas nodig, dat is namelijk water in eigendom. Voor het vissen vanaf een bootje of elders, heeft u wel een vispas nodig. Op de kaart enkele adressen waar u de vispas en in veel gevallen ook aas kunt verkrijgen. Klik op een icon voor de adresgegevens en telefoonnummer.

Vakantiehuis met visvakantie

Zowel vakantiehuis waterpaviljoen Eden als vakantiehuis waterpaviljoen Armo zijn een fantastische visplek in Friesland en uitstekend geschikt voor een mooie visvakantie. Beiden vakantiehuizen zijn direct aan het water gelegen en beschikken over een grote eigen steiger die alle gelegenheid biedt om de hengels uit te werpen. Ook in de wintermaanden is een verblijf in deze vakantiewoningen voor de sportvisser een aanrader want ook dan is de vangst van Snoek en Witvis uitstekend. De vissen trekken dan vanuit het Burgumermeer naar de relatief warmere wateren rond de vakantiewoningen en jachthaven.

In ons gastenboek kunt u ook diverse reacties van onze gasten lezen over hun ervaringen met het vissen bij de waterpaviljoens Eden en Armo.

Beet!

De 101cm snoek van Wouter De 55cm snoek van Sam De snoek van 101 cm had mijn jongste zoon Wouter van een bootje gevangen. Voor het onthaken zijn we even aan land gegaan. Het was inderdaad allemaal erg spannend!
Mijn zoon Sam had vanaf de steiger nog een snoek van rond de 55 cm gevangen. Deze kwam als een totale verrassing na een slome middag.

met toestemming geplaatst

De stek

Vissoorten: Brasem, Baars, Snoek, Voorn

Hoe te vissen: Beste is vissen met de Feeder hengel. Het is zeer de moeite waard om op deze plek op snoek te vissen!

Aassoorten: Maden, Kunstaas, Dood aasvis, Brasem werkt ook prima met bait-tech xcel soft boilies pineapple

zie ook www.ikvis.nl

Luchtfoto waterpark Zwartkruis
quote

Super fijne week gehad, jullie hebben het keurig voor elkaar, lekker schoon en fris en zeer geriefelijk ingericht.
Bedankt en tot een volgende keer!
Toos en Adrie
Fam. Janssen (Druten, Nederland)

unquote
waterpaviljoens op de kaart
traffic