waterpaviljoen Eden

Fietsen in Friesland

TourfietsNiet alleen om de prachtige natuurgebieden, de uitgestrekte fietsroutes maar ook door het rustige verkeer. Fietsen in Friesland is een uiterst plezierige en gezonde manier om uw vakantie in te vullen. Omdat 10% van de oppervlakte van Friesland bestaat uit natuurgebied, zijn er heel veel prachtige routes om te ontdekken.

 
Fietsen in Friesland
Fietsen huren

Het kan zijn dat u geen eigen fietsen mee kunt nemen. In dat geval kunt u gebruik maken van de verhuur van fietsen. Wij verwijzen onze gasten graag naar de website van Rijwielhandel Hollema in Earnewâld. U kunt kiezen uit fietsen voor volwassenen, kinderen, een elektrische fiets en zelfs een tandem. Kijkt u op hun webite voor de mogelijkheden waarna u direct bij hen uw huur naar wens kunt regelen.

Fietsen huren

Fietsroutes
Fietsknoop route app

Fryslân beschikt over een uniek fietsroutenetwerk. Fietsknooppunten zijn met elkaar verbonden door een zeer heldere bewegwijzering waardoor prachtige fietsroutes zijn ontstaan.

Tip: kijk eens op de website van Fietsknoop.nl. Een fantastische (gratis) app waarmee u zorgeloos de mooiste routes kunt fietsen met behulp van de knooppunten routes.

quote

We kunnen ons enkel aansluiten bij de andere meningen! Een schitterende woning op een prachtige locatie waar je kan genieten van rust en natuur! We hebben ervan genoten.
Bart Van Puyenbroeck (Genk, België)

unquote
waterpaviljoens op de kaart
 
Friesland telde in 2018 660.560 inwoners en qua totale oppervlakte (land en water) is Friesland de grootste provincie van ons land. Naast het Nederlands heeft in de provincie het Fries de status van bestuurstaal. Hoewel de Friezen allemaal 'tweetalig' zijn, is het ook wel leuk om als niet-Fries toch een paar Friese woordjes te kunnen meepraten. Google biedt uitkomst. U kunt uw eigen woorden en zinnen naar het Fries vertalen.