algemene informatie

Boot huren

Er worden op het park verschillende boten in de verhuur aangeboden:

===== Whaly 435 =====
Een oersterke dubbelwandige boot voorzien van een sterke handbediende Honde 8 PK buitenboordmotor. De boot is gemakkelijk te varen en is voor iedereen die ouder is dan 16 jaar te huren, een vaarbewijs is voor deze boot niet nodig. De boot is geschikt voor maximaal 10 personen.

===== Admiralsloep 650 =====
De admiralsloep 650 is een 6,5 meter lange loungesloep voorzien van een 20 PK honda motor. De sloep bied comfortabel zitplek aan 10 personen en de sloep beschikt over uitstekende vaareigenschappen. Door het speciaal ontwikkelde onderwaterschip ligt de boot stabiel in het water bij zowel hogere als lage snelheden.

===== Antaris 630 =====
Mooie werfgebouwde sloep met een inboard diesel motor, de sloep is voorzien van een groot stuurrad en bied ruim en comfortabel plaats aan 6 volwassenen. De boot beschikt over een ruime rondzit in de punt, en alle zitplekken zijn voorzien van kussen.

Wanneer u een boot huurt ontvangt u een uitgebreide vaar instructie. Voor alle boten geldt dat u geen vaarbewijs nodig heeft. Op het park zelf zijn zeer beperkt boten aanwezig die u direct in huur mee kunt nemen. Reserveer dus altijd vooraf via de receptie dan wordt de boot voor u klaar gelegd. U kunt dat doen per telefoon: 0511-202232 of email: info@vakantieparkzwartkruis.nl

Huur de Whaly 435 - boot huren
Huur de Admiral sloep 650 - boot huren
Huur de Antaris 630 - boot huren
waterskiën en snelvaren in friesland Snel varen en waterskiën Uitsluitend op de daarvoor aangegeven gebieden die met gele boeien zijn afgebakend is het snel varen toegestaan. In Fryslân mag u snelvaren op de Snitser Mar, de Sleattemer Mar, De Fluezen, de Hegemer Mar en het Tsjûkemar in de periode 30 april t/m 30 september. Buiten deze gebieden en periodes is het snelvaren op de Friese wateren niet toegestaan. Voor een overzicht van deze gebieden kunt u deze folder [.pdf / 610k] downloaden.
De skûtsje

Een skûtsje (Fries voor 'schuitje') is van origine een Friese tjalk die gebruikt werd voor het vervoer van vracht. De schepen werden vanaf de 18e eeuw gebouwd van hout maar ook wel van staal. Een van de meest bekende scheepswerven die deze schepen bouwde, is Scheepswerf de Pijp in Drachten. In de jaren twintig werden de skûtsjes voorzien van een hulpmotor zodat ze ook bij weinig wind hun werk konden doen. Rond 1930 is de laatste skûtsje te water gelaten. De vracht die deze zeilschepen door heel Friesland vervoerden, bestond over het algemeen uit aardappelen, mest en diverse andere bulkgoederen.

Net als de binnenvaartschepen van tegenwoordig, woonde de schipper met zijn gezin aan boord van het schip. Door de komst van de gemotoriseerd binnenvaartschepen is de rol van de skûtsje op de achtergrond geraakt en inmiddels zijn ze als vrachtschepen geheel verdwenen. De skûtsjes die nog in de vaart zijn worden gebruikt als woonhuis of worden ingezet tijdens de jaarlijkse skûtsje wedstrijd.

Een skûtsje

Meer info over de skûtsje vindt je op:
skutsje.nl

quoteopen

We hebben een fantastische week gehad in het schitterende huis. We vonden het huis nog mooier dan op de foto's. Enorm genoten van de rust aan het water, de ochtendzon op het balkon en de BBQ op het terras aan de andere zijde van het huis.
Familie Wauben (Urmond, Nederland)

quotedicht
waterpaviljoens op de kaart
traffic