waterpaviljoen Eden

Vragen & Antwoorden

Kan ik een optie op een reservering nemen ?
In principe is dat mogelijk. Neemt u daarvoor even contact met ons op via de contact pagina.
Ik zie nergens iets over boekingskosten ?
Dat klopt, wij berekenen geen extra kosten voor reservering, voorkeur, boeking, annulering, heffing of andere soms vage kosten. U huurt rechtstreeks van de eigenaar waardoor boekingskosten en reserveringskosten niet aan de orde zijn.
Voor welke periodes is waterpaviljoen Eden te huur ?
Waterpaviljoen Eden wordt alleen verhuurd voor volle weken die lopen van zaterdag tot zaterdag. Afhankelijk van de bezetting kan in overleg de dag van aankomst en vertrek wat verschoven worden waarbij de totale huurperiode minimaal 1 week blijft. Voor bedrijfs-arrangementen of voor de huur voor een lange periode, vragen wij u contact met ons op te nemen voor de mogelijkheden.
Zijn de gegevens van de andere personen ook nodig ?
Ten aanzien van de aansprakelijkheid is het noodzakelijk dat de eigenaar/verhuurder op de hoogte is van de identiteit van de huurder en de medehuurders. Over aansprakelijkheid leest u ook in de Algemene Voorwaarden.
Is het paviljoen ook geschikt voor kinderen ?
Het paviljoen ligt aan het water en heeft een trap vanaf de veranda naar de steiger. U zult de kleinste kinderen dus wel goed in de gaten moeten houden als ze niet kunnen zwemmen. Het park voorziet niet in speciaal vermaak voor kleine kinderen.
Voor hoeveel mensen is waterpaviljoen Eden geschikt ?
Waterpaviljoen Eden is geschikt voor maximaal 4 personen. Er zijn twee slaapkamers met elk een comfortabel tweepersoons bed. Omdat er zich beneden een slaapkamer met toilet bevindt, is het paviljoen zeer geschikt voor mensen die wat slechter ter been zijn omdat 's nachts geen trap gelopen hoeft te worden.
Kunnen wij met vier volwassenen en 1 baby komen ?
Het paviljoen heeft twee slaapkamers met ieder twee eenpersoons bedden. Indien u zelf een slaapwieg heeft voor de allerkleinste, kan deze op de slaapkamer beneden geplaatst worden. Het paviljoen heeft zelf geen voorzieningen hiervoor.
Kunnen we ook een klein hondje meenemen ?
Nee. Hoewel wij begrip hebben voor mensen die hun huisdier niet achter willen laten, hebben we toch besloten om geen huisdieren toe te laten. Wij vinden het heel belangrijk om het paviljoen in uitstekende conditie te houden, wat moeilijk wordt als er honden of andere huisdieren in zouden verblijven.
Hoe is de verlichting in het vakantiehuis geregeld ?
De inrichting van het vakantiehuis is met zorg samengesteld en daar hoort natuurlijk ook de verlichting bij. U beschikt over goede leeslampen in de zithoek. Als alternatief kunt u natuurlijk ook aan de eettafel lezen, waarvoor de stoelen prima geschikt zijn.
Wat zijn de maten van de dekbedden en matrassen ?
Indien u geen gebruik maakt van het gemak van onze opgemaakte bedden. De éénpersoons matrassen meten 90x200x20 en de dekbedden zijn standaard 1 persoons-dekbedden. De bedden zijn ook voorzien van zogenaamde molton onderlakens. Verder zijn er per bed twee verschillende kussens aanwezig, te weten een 'dikke' en een 'dunne'.
Wat moet ik meenemen voor in de keuken ?
Wij denken dat de inventaris van de keuken meer dan compleet is en dat u niets zelf mee hoeft te nemen. Voor de zekerheid kunt een blik werpen op de inventarislijst. Voor enkele huishoudelijke zaken kunt u gebruik maken van ons keuken pakket. U hoeft er dan niet zelf mee te sjouwen.
Welke TV kanalen kan ik bekijken in het vakantiehuis?
De televisie in de woonkamer is een 49inch smart televisie breedbeeld lcd scherm en in de slaapkamer beneden treft u een 35inch kleuren televisie met afstandbediening. De televisie is aangesloten op Ziggo kabel en alle gangbare kanalen van een standaard pakket zijn ingesteld. Ook teletekst is op beide toestellen beschikbaar. Op de televisie in de kamer kunt u Netflix bekijken op uw eigen account en de F1 liefhebber kan de races op Ziggo Sport volgen..
Kan ik vanaf het waterterras ook vissen?
Het waterterras ofwel de steiger biedt een uitstekende gelegenheid om te vissen. De grootte van het terras biedt gelegenheid om met meerdere personen te vissen zonder elkaar in de weg te zitten. Alle gemakken van de woning heeft u in twee stappen bij de hand en ook dat maakt het vissen tot een zeer aangename bezigheid.
Hebben we bij het vakantiehuis ook een vispas nodig ?
Ja, ook voor het vissen vanaf de steiger heeft u een zogenaamde vispas nodig. U kunt bij de receptie een vispas voor een week aanschaffen.
Wat zit daar voor vis en willen ze een beetje bijten ?
De vissoorten die u aantreft rond het waterpaviljoen zijn onder meer Brasem, Snoekbaars en Kolblei. Indien u met een bootje de rietkragen in de Kuikhornstervaart en het Bergumermeer opzoekt, treft u ook de andere vissoorten aan. Het feit dat deze locatie door de internetsite Visplanner.nl als visstek wordt aangeduid, zou wat over het bijten van de vis moeten zeggen. Ook de ervaringen van onze eigen gasten die u kunt lezen in ons gastenboek, laten zien dat het water rond vakantiehuis Eden zeer visrijk is.
Kunnen we onze fietsen in de schuur stallen ?
Nee, de aanwezige schuur wordt geheel door de eigenaar gebruikt en biedt daarvoor geen plaats. Wel is er naast de schuur plaats vrij om de fietsen te stallen.
Zijn er in de buurt ook fietsen te huur ?
Jazeker, wij verwijzen onze gasten graag naar de website van Rijwielhandel Hollema in Earnewâld. U kunt kiezen uit fietsen voor volwassenen, kinderen, een elektrische fiets en zelfs een tandem. Kijkt u op hun webite voor de mogelijkheden waarna u direct bij hen uw huur naar wens kunt regelen.
Kan ik via u ook een sloep huren ?
Nee, wij bemiddelen niet in de verhuur van boten. In het park worden via de receptie wel bootjes verhuurd. Voor het huren van een Maril 5.70 (ook elektrisch !) of 7.25 sloep kunt u terecht bij de nabij gelegen jachthaven 't Eibertsnêst.
Welke voorzieningen heeft het park ?
In het park treft u geen kantine, supermarkt, snackbar, tropisch zwembad of speeltuinen. Dat betekent natuurlijk dat het heerlijk rustig is in dit kleinschalige vakantiepark. In ons waterpaviljoen hebben we een map met omschrijvingen van veel bezienswaardigheden beschikbaar gemaakt. Ook hebben onze gasten in de loop van de tijd een schat aan folders en kaarten van allerlei bezienswaardigheden achtergelaten.
Zijn er winkels in de buurt ?
Een groot winkelcentrum met onder meer een AH en veel andere winkels vindt u op 10 minuten rijden in Hurdegaryp.
quote

We hebben een fijne week in jullie prachtige woning gehad. Wat een geweldige muziek collectie en een prachtig geluid via de luidsprekers! We hebben volop genoten van de muziek uit onze jeugd en onze kinderen van die van nu.
Hartelijke groet,
Marinus & Ingrid
Fam. ten Peze (Rijssen, Nederland)

unquote
waterpaviljoens op de kaart
 
Friesland telde in 2018 660.560 inwoners en qua totale oppervlakte (land en water) is Friesland de grootste provincie van ons land. Naast het Nederlands heeft in de provincie het Fries de status van bestuurstaal. Hoewel de Friezen allemaal 'tweetalig' zijn, is het ook wel leuk om als niet-Fries toch een paar Friese woordjes te kunnen meepraten. Google biedt uitkomst. U kunt uw eigen woorden en zinnen naar het Fries vertalen.